Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Personhistorier

Læs eller lyt til vores fortællinger om personer, der er - eller har været - ramt af hjernerystelse. På hver deres måde har de kæmpet for at få det bedre, og de er på vej videre i livet efter hjernerystelsen - med eller uden senfølger.
Personer der taler samtidigt
Kvinde med barn der begge smiler til kameraet

Sandra: "Vejen frem er ikke at køre 100 kilometer i timen"

Sandra er et konkurrencemenneske med “krudt i røven”, så det var noget af en omvæltning pludselig ikke at kunne lave alt det, hun plejede at kunne lave. I dag er hun “nærmest rask”, som hun selv udtrykker det, men det har ikke været en lige vej at nå dertil.

Christopher: "Jeg vil lære min hjernerystelse bedre at kende"

Cristopher er på en mission. Han er nået over halvvejs på en over 7000 kilometer lang cykeltur på tværs gennem Europa med en længerevarende hjernerystelse. Men det er faktisk ikke hans mission at cykle flere tusinde kilometer for at nå frem til Tarifa, som er den sidste nål på kortet. Hans mission er i virkeligheden at lære sin hjernerystelse meget bedre at kende.

Mand i ført vandretøj i naturen
Kvinde og to børn i naturen

Stine: "Jeg kom stærkere ud af det"

Stines liv ændrede sig med et efter en pludselig besvimelse, hvor hun faldt og slog hovedet. Der skulle gå to og et halvt år, før hun kom sig helt efter sin hjernerystelse, men i dag står hun stærkere i livet og har lært at sige pyt lidt oftere end tidligere. Hun giver her nogle råd til andre ramte.

Laura: 2 år, 1 måned og 1 dag – betragtninger fra frontlinjen

Laura Olsen giver en personlig beretning om at gå fra et travlt lederjob til en tilværelse, hvor selv en simpel samtale er vanskelig. Om ikke at kunne forlade sin egen lejlighed i månedsvis og lettelsen over at undgå øjenkontakt med sine børn. Gennem sin egen beretning fortæller Laura om, hvordan det er som hjernerystelsesramt at mødes med et begrænset behandlingssystem og om at være overladt til et gråt marked af alternativ behandling.

Dette er en optagelse af Lauras foredrag på Hjernerystelseskonferencen 2017.

National konference on hjernerystelser 2017