Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vestibulær dysfunktion

Hjernerystelse kan medfører forstyrrelse og dysfunktion af kroppens vestubulærsystem, som er ansvarlig for kroppens balance og ligevægt. En påvirkning af det vestibulære system kan derfor blandt andet medføre svimmelhed og balancebesvær, en følelse af at rummet snore rundt samt eksempelvis også kvalme. I mange tilfælde er det muligt at genoptræne vestibulærapparatet.

  5 MIN LÆSNING

Hjerne set fra siden
Person i ternet skjorte

Lektor Michael Smærup om vestibulær dysfunktion ved hjernerystelse

Michael Smærup er lektor, fysioterapeut, PhD og tilknyttet Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi ved VIA University College. Her forsker han bl.a. i en bedre forståelse af vestibulær diagnosticering og behandling af patienter med vestibulær dysfunktion og svimmelhed. Vi har stillet Michael en lang række spørgsmål, så du kan blive klogere på sammenhængen mellem vestibulær dysfunktion og hjernerystelse.

Neurotræner Thomas la Cour om svimmelhed og hjernerystelse

Thomas la Cour er Z-Health master trainer, BSc i Idræt, og arbejder praktisk med neurotræning i egen klinik. Vi har stillet Thomas en lang række spørgsmål, så du kan blive klogere på svimmelhed, vestibulær dysfunktion og hjernerystelse.