Frivilligportrætter

Læs eller lyt til interviews med nogle af vores frivillige ildsjæle, som på hver sin måde er med til at gøre en forskel for ramte af hjernerystelse. 
Papirudklip af en masse hænder der ligger ovenpå hinanden
Freja

Freja: “Det er en glæde at se folk møde hinanden, forstå hinandens situationer og give hinanden gode råd og vejledning”

For Freja var det muligheden for at gøre en forskel for de mange mennesker, der rammes af hjernerystelse, der fik hende til at melde sig som frivillig i Hjernerystelsesforeningen i 2018. Hun søgte nemlig et frivilligjob med mening.

Line: Om at være frivillig tovholder i en selvhjælpsgruppe

Da Line fik en slem hjernerystelse forstod hun, hvor vigtigt det er at kunne tale med nogen om den. Netop derfor meldte hun sig som frivillig tovholder i en af Hjernerystelsesforeningens selvhjælpsgrupper.

Line
Aslaug sidder på bænk

Aslaug: Frivilligjob i Hjernerystelsesforeningen hjalp Aslaug tilbage til en normal hverdag

At være frivillig er i sig selv en gave til andre mennesker, men for Aslaug Kleve Kiertzner blev det også en gave til hende selv. Midt i en slem hjernerystelse besluttede hun sig for at blive rådgiver i Hjernerystelsesforeningen, og selvom det var hårdt i starten, fortryder hun det ikke et sekund den dag i dag. Arbejdet forberedte hende nemlig på at komme tilbage til hverdagen med et fast job.

Kirsten: ”Så mange som muligt skal have hjælp”

Da Kirsten ved et tilfælde fandt Hjernerystelsesforeningen, var det som om, at alle brikker endelig faldt på plads. I dag sidder hun som bestyrelsesformand i Hjernerystelsesforeningens lokalforening i Aarhus, fordi hun mener, at patientforeningen har en vigtig sag.

Kirsten
Mand der smiler

Johan: "Rart og berigende at arbejde i den gode sags tjeneste"

Johan Henten har ikke selv hjernerystelse. Alligevel får han meget ud af at sidde i Hjernerystelsesforeningens hovedbestyrelse, hvor han snart kan fejre sin treårsdag.

Hanna: "Jeg ønsker at være den person, som jeg selv manglede"

Hanna arbejder frivilligt som community manager i Hjernerystelsesforeningens digitale selvhjælpsgrupper på Facebook. Hun er selv ramt af langvarig hjernerystelse og ved derfor, hvor meget det betyder at have nogen at dele sine tanker og erfaringer med.

Hanna