"Rart og berigende at arbejde i den gode sags tjeneste"

Johan Henten har ikke selv hjernerystelse. Alligevel får han meget ud af at sidde i Hjernerystelsesforeningens hovedbestyrelse, hvor han snart kan fejre sin treårsdag.

  5 MIN LÆSNING

Mand der smiler

Frivilligportræt

Hjernerystelsesforeningen drives af en lang række frivillige, som på hver sin måde bidrager til, at patientforeningen kan gøre en forskel for de mange danskere, der oplever akutte eller længerevarende følger af hjernerystelse. Det er dog langt fra alle frivillige, som selv har døjet med en langvarig hjernerystelse. En af disse er 34-årige Johan Henten, der til dagligt arbejder hos firmaet Xaxis.

Fra presseudvalg til hovedbestyrelsen

Johan er uddannet i politisk kommunikation og ledelse fra Copenhagen Business School, og det var netop den kommunikationsmæssige baggrund, der i første omgang fik ham ind i Hjernerystelsesforeningen tilbage i 2013:

“Det startede med, at min kammerats kone, som har en langvarig hjernerystelse og sad i hovedbestyrelsen, spurgte mig, om jeg ikke ville være med i et presseudvalg. Der skulle udarbejdes en pressestrategi for, hvordan vi skulle annoncere, at vi var en nystartet patientforening,” fortæller han om sin indgang til patientforeningen.

Senere valgte han at stille op til hovedbestyrelsen, hvor han blev valgt ind og i dag har siddet i to år, primært med fokus på Hjernerystelsesforeningens hjemmeside.