Utilpashed/kvalme

En hjernerystelse kan give kvalme og føre til opkastning, men ved gentagne episoder med kvalme og opkastning dage efter din ulykke, skal du kontakte din praktiserende læge. Især hvis du ikke har henvendt dig til en skadestue i forbindelse med din nyligt pådragne hjernerystelse.

Vær opmærksom på, at hvis du udvikler lammelse af din arm, ben eller ansigt, får problemer med at tale, se eller bliver konfus, skal du henvende dig på en skadestue med det samme.

På længere sigt, kan kvalme opstå i forbindelse med manipulation af din nakke af en kiropraktor e.l., og i så fald bør du ikke gentage behandlingen, da kvalmen opstår pga. irritation af din rygmarv.

Kvalme kan opstå i forbindelse med hovedpine, særligt migræne (se afsnit om hovedpine) og er ofte koblet til svimmelhed (se afsnit om Svimmelhed) eller samsynsproblemer (se afsnit om synsforstyrrelser).

Der er medicin der måske kan afhjælpe din kvalme, men det er vigtigt først at forstå hvorfor du har kvalme.

Nogle synes at mynte eller ingefærte hjælper, andre salmiak lakrids og tørre kiks eller en banan. Forsøg at spise små måltider hyppigt, drik rigeligt og træk vejret gennem næsen.

Der er et akupunkturpunkt der kan lette kvalme ved et moderat tryk med din pegefinger i 30 sek. - søg evt. nettet for præcis lokalisering.