Studie af følger efter hjernerystelse

FORSØGSPERSONER SØGES - UDVIDELSE AF INKLUSIONSPERIODE

Vi søger personer med følger efter hjernerystelse (postcommotionelt syndrom) som
har haft symptomer gennem 3 til 12 måneder efter hovedtraumet. Forsøget
formål er at vurdere effekten af behandling med lav-frekvent elektromagnetisk
stråling.

Hvis du har lyst til at deltage i det sundhedsvidenskabelige forskningsprojekt, der tester
effekten af fem ugers daglig 30 minutters lav-frekvent elektromagnetisk stråling, som en
behandlingsform for langvarig hjernerystelse, vil vi gerne høre fra dig.

Studiet gør brug af en hjelm bestående af syv elektromagnetiske spoler, som illustreret på billedet forneden.
Hver spole udsender pulserende lav frekvent elektromagnetisk stråling gennem 30 minutter.

Hver forsøgsperson får udleveret en hjelm til daglig brug i eget hjelm gennem fem uger.
Behandlingen kan ikke mærkes og er godkendt i Europa som behandling mod depression.

Vi skal bruge op til 16 forsøgsdeltagere.
Du skal blandt andet opfylde disse kriterier for at kunne deltage:
• Du er 25 - 50 år gammel
• Du har fået en hjernerystelse inden for de sidste otte måneder
• Du bor i Region hovedstaden og taler dansk

Du kan f.eks. ikke deltage i projektet, hvis du:
• Tidligere har haft hjernerystelse
• Har en anden sygdom i nervesystemet eller en psykiatrisk diagnose
• Før din hjernerystelse led af kronisk hovedpine eller migræne
• Er gravid eller ammer, eller planlægger graviditet i løbet af de næste 6 måneder.

Hvis du beslutter dig for at deltage, skal du svare på et spørgeskema du får tilsendt over e-
mail så vi kan vurdere, om du opfylder de øvrige kriterier for at kunne deltage.

Forsøget indbefatter 30 minutters daglig behandling i i fem uger i eget hjem og fire besøg på
Rigshospitalet Blegdamsvej, samt et besøg 3 måneder efter forsøget.

Der ydes ikke et vederlag som ulempegodtgørelse for deltagelse i forsøget. Der dækkes ikke
yderligere udgifter i forbindelse med forsøget.

Undersøgelserne foregår på:
Neurologisk afdeling, Rigshospitalet
Blegdamsvej 9, 2100 Købehavn Ø.

Kontakt
Hvis du er interesseret i at deltage eller har spørgsmål til forsøget kan du sende en e-mail til
projektansvarlig Claire Prener Miller på claire.prener.miller.01@regionh.dk

Forsøget er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Hovedstaden den 7. oktober 2016, protokol nr: H-16029349.