Nyheder


17. maj 2018

"Er du okay?"

I samarbejde med Politikens tegner Philip Ytournel lancerer Hjernerystelsesforeningen en lang række nye illustrationer om hjernerystelse. For omgivelserne kan det nemlig være svært at forstå, hvor hårdt det er at kæmpe med følgerne af en langvarig hjernerystelse, fordi det er en skjult lidelse. Men den kan desværre mærkes hvis man er ramt - også selvom alt ser fint ud på overfladen. 

Illustrationerne har derfor til formål at oplyse om hjernerystelse, og at få danskerne til at huske at spørge en kollega, en ven eller én i familien, der kæmper med følgerne af en hjernerystelse, om de er okay? Eller om de faktisk har behov for en hjælpende hånd eller et hvil. For selvom alt kan se fint ud for omgivelserne er de ramte ofte netop ikke okay.

Hjernerystelsesforeningen arbejder hver dag for at gøre en positiv forskel for de, der oplever varige følger. Derfor er vi særligt glad for det nye samarbejde med Philip Ytournel, der selv har oplevet de alvorlig følger af hjernerystelse i sin egen familie.

Hjernerystelsesforeningens landsformand, Ronni Bødker, er meget begejstret for samarbejdet og er ikke i tvivl om, at illustrationerne er med til at gøre en forskel.

”Det er vigtigt at få mere fokus på og viden om hjernerystelser. Med Philip Ytournels fantastiske arbejde håber og tror jeg på, at danskerne bliver bedre til at forstå, hvordan det er at leve med en længerevarende hjernerystelse, og huske at spørge de ramte, om de er okay?”

Der skal lyde et stort tak til Philip Ytournel for at stille sin tid og sit talent til rådighed for sagen. Illustrationerne bliver lanceret på tværs af patientforeningens mange platforme denne maj måned. 


11. maj 2017

Få foredrag med læge Claire Prener Miller på mail

Har du husket at tjekke din mail? Er du medlem af Hjernerystelsesforeningen er der nemlig kommet en ny medlemsmail d. 20. april som blandt andet indeholder læge Claire Prener Millers videoforedrag "Når hjernen rystes - et neurologisk, praktisk og personligt perspektiv”. Her fortæller Claire om hjernerystelse, svarer på spørgsmål og fortæller til slut sin egen historie, om hvordan hun er kommet ud på den anden side efter selv at have været hjernerystelsespatient i mange år. 

Foredraget med Claire er ikke det eneste foredrag, der er tilgængeligt for Hjernerystelsesforeningens medlemmer - der er andre tilgængelige videoforedrag, blandt andet om energistyring. 

Ps. Er du ikke medlem endnu, så kan du melde dig ind og her og få direkte adgang til alle videoforedrag, udover at du støtter den gode sag:

Bliv medlem16. november 2016

Frivillige søges til rådgivningstelefon

Hjernerystelsesforeningen er i gang med at etablere en telefonrådgivning for ramte af hjernerystelse. Måske er det noget for dig? Det er et enormt vigtigt og givende frivilligjob, hvor du som (evt. tidligere) hjernerystelsesramt eller pårørende kan bruge din hårdtkøbte erfaring til at hjælpe andre. Læs mere i dette opslag.16. november 2016

Kom til hjernerystelseskonferencen: "Rundt om hjernerystelse" torsdag den 5. oktober i Diamanten (Det Kongelige bibliotek i København)

Rundt om hjernerystelser:

Hjernerystelsesforeningen og HKI – Hans Knudsen Instituttet arrangerer den nationale konference, Rundt om hjernerystelser, hvor vi sammen sætter fokus på hjernerystelser Et stort antal danskere rammes hvert år af Hjernerystelse, som de har erhvervet ved fx et fald på cyklen, i en ulykke eller i forbindelse med sportsaktivitet. En del kommer sig hurtigt, men andre oplever vedvarende gener, der udvikler sig til en længerevarende lidelse med fatale konsekvenser for det personlige liv, de sociale relationer og ikke mindst på jobbet. En af de afgørende forudsætninger for, at ramte af Hjernerystelse opnår bedring, er at de får den rette indsats hurtigt. Konferencen indeholder oplæg om den udtalte træthed, sanseintegration, og korte workshops om idræt og hjernerystelser, samsynstræning og energistyring samt arbejdsmarked og indsats.

Målgruppe for konferencen:
Konferencen henvender sig særligt til hjerneskadekoordinatorer, sagsbehandlere i kommunernes jobcentre og sygedagpengekontorer, medarbejdere i pensions- og forsikringsselskaber, idrætsforbund, fagforeninger og A-kasser, private behandlere, læger samt andre med behov for viden om hjernerystelser.

TILMELD DIG HER


29. juni 2016

MediYoga og mindfulness for Hjernerystelsesramte i Aarhus

Om MediYoga:

MediYoga er en terapeutisk yogaform med blide yogaøvelser, der alle kan laves på yogamåtte eller en stol, åndedrætsøvelser, meditation og mantras. MediYoga programmerne er sammensat ud fra en lægefaglig og yogisk forståelsesrammer af vores fysiske og psykiske krop. Der tilbydes i instruktion af eleverne altid en modificeret tilgang til øvelserne, og der skal lægges særligt vægt på at arbejde med deltagernes egen accept, respekt og forståelse af egen krop og dens muligheder og begrænsninger. Målet er i videst muligt omfang at sikre, at deltagerne ikke oplever øgede symptomer ved undervisningen. For yderligere info og læsning af forskningsprojekter ifht MediYogas dokumenterede effekt se: www.mediyoga.se

Om guidet meditation og mindfulness:
Mindfulness betyder ”Bevidst Nærvær”. I mindfulness møder vi os selv og omverden med en ikke-dømmende adfærd samt accept af og tillid til det, der er i dette nu. Med en venlig opmærksomhed på hvad der fylder i vores bevidsthed af tanker, stemninger og kropslige reaktioner siger vi nej tak til et liv på automat pilot og begynder i stedet at kunne træffe bevidste valg. Der arbejdes med guidet meditation og guidede mindfulness øvelser. Alle øvelserne tager udgangspunkt i elever som har et højt skånebehov if. til lyd- og lyssensitivitet, en øget udtrætning, hovedpine, forstyrrelser i balanceevnen, smerter fra nakke og ryg og nedsat mobilitet.

Om underviseren:
Charlotte Holm Kold er uddannet mediyogalærer, hathayoga lærer, mindfulness instruktør, ACT terapeut, har 3 års studier og eksaminer fra sygeplejerske studiet samt uddannet folkeskolelærer. Charlotte er selv ramt af langvarige følger efter en hjernerystelse. Se mere på: www.levyoga.nu


20. juni 2016

Foredrag om erstatning med advokat Lotte Ankjær

Dato: 26. september 2016, klokken 17.00-19.00

Adresse: Dokk1 (lille sal), Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Pris for medlemmer af Hjernerystelsesforeningen: 40 kr.
Pris for andre: 80 kr.

Arrangementet vil blandt andet komme ind på følgende emner og spørgsmål:
  • Hvornår kan man kræve erstatning for en hjernerystelse?
  • Hvad kan man kræve i erstatning - og fra hvem?
  • Hvilke krav er der til beviset for hjernerystelse i en erstatningssag?
  • Eksempler fra retspraksis og typiske forløb ved erstatningsager.

Du tilmelder dig på dette link.


12. juni 2016

Gratis intro/prøvegang til MediYoga, meditation og mindfulness i Aarhus for ramte af hjernerystelse

Tirsdag den 21.6 2016 kl 12.30-14.00 vil Lokalforening Aarhus - Hjernerystelsesforeningen invitere til en prøvegang i MediYoga, meditation og mindfulness v. instruktør Charlotte Holm Kold.

Du vil denne eftermiddag få lov at prøve en blanding af MediYoga og meditation, som er blide meditative fysiske øvelser, åndedrætsøvelser, koncentrationsteknikker, meditation og afspænding.

NB: Denne prøvegang er en smagsprøve på to kursushold, som vi tilbyder til efteråret for ramte af hjernerystelse i Aarhus. Du kan tilmelde dig efterårets hold i MediYoga her og holdet i Meditation og Mindfulness her.

Tid: Tirsdag d.21.6.2016 kl.12.30-14.00 - vi starter præcis - så kom i god tid.

Sted: Folkestedet - Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C - lokale 1.4 - 1.sal.

Pris: 0 kr. for medlemmer af Hjernerystelsesforeningen og 150 kr. for ikke-medlemmer.

Betaling: sker kontant på dagen.

Medbring: Yogamåtte, tæppe og evt. en pude samt en drikkedunk.

Tilmelding: Skriv en mail for at tilmelde dig med dit fulde navn, adresse og tlf.nr. samt om du er medlem af Hjernerystelsesforeningen til: holdaarhus@hjernerystelsesforeningen.dk - så kommer der besked tilbage om, hvorvidt du har fået en plads til arrangementet. Der er max. 16 pladser.

Hvem: Arrangementet er bedst for dig, der er kommet over det værste chok ved længerevarende hjernerystelse, og som kan klare moderat fysisk aktivitet, så som at gå en tur. Du skal have haft hjernerystelse i mindst 3 måneder for at deltage i arrangementet.

Spørgsmål: Såfremt du har spørgsmål til arrangementet kan du skrive til: holdaarhus@hjernerystelsesforeningen.dk

Om MediYoga:

MediYoga er en terapeutisk yogaform med blide yogaøvelser, der alle kan laves på yogamåtte eller en stol, åndedrætsøvelser, meditation og mantras. MediYoga programmerne er sammensat ud fra en lægefaglig og yogisk forståelsesrammer af vores fysiske og psykiske krop. For yderligere info og læsning af forskningsprojekter ifht MediYogas dokumenterede effekt se: www.mediyoga.se

Der tilbydes i instruktion af eleverne altid en modificeret tilgang til øvelserne, og der skal lægges særligt vægt på at arbejde med deltagernes egen accept, respekt og forståelse af egen krop og dens muligheder og begrænsninger. Målet er i videst muligt omfang at sikre, at deltagerne ikke oplever øgede symptomer ved undervisningen.

Om guidet meditation og mindfulness:

Mindfulness betyder ”Bevidst Nærvær”.

I mindfulness møder vi os selv og omverden med en ikke-dømmende adfærd samt accept af og tillid til det, der er i dette nu. Med en venlig opmærksomhed på hvad der fylder i vores bevidsthed af tanker, stemninger og kropslige reaktioner siger vi nej tak til et liv på automat pilot og begynder i stedet at kunne træffe bevidste valg. Der arbejdes med guidet meditation og guidede mindfulness øvelser. Alle øvelserne tager udgangspunkt i elever som har et højt skånebehov if. til lyd- og lyssensitivitet, en øget udtrætning, hovedpine, forstyrrelser i balanceevnen, smerter fra nakke og ryg og nedsat mobilitet.

Om underviseren:
Charlotte Holm Kold er uddannet mediyogalærer, hathayoga lærer, mindfulness instruktør, ACT terapeut, har 3 års studier og eksaminer fra sygeplejerske studiet samt uddannet folkeskolelærer.

Charlotte er selv ramt af langvarige følger efter en hjernerystelse. Se mere på: www.levyoga.nu3. marts 2016

Ny digital selvhjælpsgruppe

Hjernerystelsesforeningen har i starten af marts 2016 åbnet for vores 4. Facebookgruppe for personer med senfølger efter hjernerystelse. I alt har vi nu over 1300 medlemmer i samtlige Facebookgrupper, fordelt på nu 4 grupper for ramte, 1 for unge under 30 år/studerende samt 1 for pårørende. Facebookgrupperne er lukkede og her kan du kan trygt dele din historie og møde ligesindede, hvor I kan hjælpe hinanden og støtte undervejs i forløbet. Du kan finde alle grupperne HER2. marts 2016

 I uge 11 vil der være fokus på hjernen! I Hjernerystelseforeningen er vi glade for at kunne annoncere vores deltagelse i foreningsnetværket HJERNEN I FOKUS, som arrangerer Hjerneugen, der er den danske version af den internationale "Brain Awareness Week".

Under Hjerneugen i uge 11 arbejder vi sammen om at skabe opmærksomhed om hjernens fantastiske potentiale, herunder de udfordringer som den syge eller skadede hjerne giver. Det handler om livet for de 400.000 mennesker i Danmark, hvis hjerne giver hverdagen ekstra modstand. Det handler om viden om hjernen - alle dens superkræfter og al dens skrøbelighed - og om forskning i hjernen og muligheder for at forebygge, helbrede og genoptræne. Og så handler Hjerneugen om at dele viden med hinanden, så vi alle bliver endnu klogere på hjernen.

Følg med på HJERNEN I FOKUS' Facebookside, hvor der løbende annonceres en lang række arrangementer over hele landet med hjernen i fokus!

Foreningsnetværket HJERNEN I FOKUS består af:
- Hjernerystelsesforeningen
- HjerneForum
- HjerneSagenDansk Epilepsiforening
- Parkinsonforeningen Danmark
- ADHD-foreningen
- Alzheimerforeningen
- Hjerneskadeforeningen
- Hydrocephalus Foreningen
- MarselisborgCentret
- Spastikerforeningen27. september 2015

1000 deltagere i Hjernerystelsesforeningens digitale selvhjælpsgrupper

Vi har nu rundet 1000 aktive deltagere i vores mange digitale selvhjælpsgrupper på Facebook. I grupperne kan du dele dine erfaringer og finde støtte og gode råd fra andre i samme situation. Vi har trygge og lukkede grupper for både ramte, pårørende og kun for unge. Hvis du tror, at det også kunne være noget for dig, kan du læse mere og melde dig ind i en gruppe HER4. juni 2015


Fuldt hus til konference om hjernerystelse

Landets største kapaciteter inden for hjernerystelsesområdet var samlet for første gang, da Hjernerystelsesforeningen og HKI bød velkommen til national konference om hjernerystelse den 12. maj 2015 på Imperial Hotel i København.

Hele 32 af landets kommuner var repræsenteret blandt de 120 deltagere, som blandet andet bestod af hjerneskadekoordinatorer, ledere og medarbejdere fra jobcentre og interessenter fra pensionskasser og fagforeninger. Dermed sidder der nu medarbejdere i hver tredje kommune, som har forstået alvoren af en hjernerystelse og ved, hvor essentielt det er, at undgå at forværre situationen med pres udefra.

Oplægsholderne var enige om, at en målrettet indsats er af afgørende betydning for de ramtes mulighed for rehabilitering efter en hjernerystelse. Med baggrund i deres faglige viden og erfaring med hjernerystelsesramte pegede flere af oplægsholderne på vigtigheden af en tværfaglig og langsigtet indsats, som tilbydes tidligt i de ramtes sygdomsforløb.

Tilbagemeldingerne fra konferencedeltagerne har været yderst positive, og vi glæder os i Hjernerystelsesforeningen til at fortsætte samarbejdet med HKI for at sætte yderligere fokus på hjernerystelsesområdet.

Herunder kan du læse et sammendrag af konferencens indlæg, som alle kan downloades nederst på siden.

Sammendrag

Læge Claire Miller aflivede myten om, at en hjernerystelse ikke kan ses i hjernen, men understregede, at det kræver den rigtige type scanning. Man kan blandt andet se skader i nervevævet i hjernen, og det er kendt, at de skader varer ved i længe efter ulykken. Hun understregede at alle lige fra skraldemænd til advokater kan rammes i lige høj grad. Claire Miller har selv været ramt af langvarig hjernerystelse, men er i dag rask efter ni års kamp. Hendes historie og beskrivelse af, hvordan er at være så hårdt ramt, at man man intet kan, og at dagens måltider alene udgør en uoverskuelig arbejdsbyrde, berørte tilhørende dybt.

Neuropsykolog Lisbeth Juul Hansen illustrerede, hvad der sker i en hjernerystet hjerne - eller snarere, hvad der ikke sker. Hun forklarede, hvordan hjernens energistyring rammes, hvilket får hjernen til at “slukke” pludseligt og påvirker bearbejdningen af sanseindtryk. En stor del af den hjerneaktivitet, som foregår automatisk i en rask hjerne, er hos hjernerystelsesramte flyttet over til manuel bearbejdning. Dette er selvsagt utroligt krævende og understreger, hvor stort et stressniveau en hjernerystet hjerne er udsat for i alle døgnets timer.

Kiropraktor Johannes Højbjerg kunne fortælle om sit arbejde med at kombinere balance, øjentræning og kiropraktik i behandlingen og diagnosticeringen af hjernerystelsesramte. Det vigtige budskab fra ham var, at man skal undlade voldsomme behandlinger, og at man kan monitorere patientens fremgang og reaktion på behandlinger ved at se på noget så simpelt som patientens balance.

Optometrist Steen Aalberg gav et indblik i den store rolle, synet ofte spiller, når man har pådraget sig en hjernerystelse. Synet er afgørende for basale funktioner så som at bevæge sig i et rum, at dreje rundt og at orientere sig i forhold til ting, der bevæger sig. Forskellen mellem at gribe en bold og at blive skudt ned af den ligger i synsbearbejdelsen, og netop denne funktion er ofte kraftigt nedsat hos hjernerystelsesramte. Dette problem kan for mange afhjælpes med denne rette øjentræning.

HKI’s udviklingschef og analyseleder, Karsten Bendix og Tea Dyekjær, fortalte om deres forløb specifikt rettet mod ramte med hjernerystelse, som de tilbyder i samarbejde med kommunernes jobcentre og rehabiliteringsteams. De forklarede, at det har været en stor succes at skille de hjernerystelsesramte fra hjerneskadegruppen, da de to grupper kendetegnes af meget forskellige problematikker.

Hjernerystelsesforeningens formand, Kim Friedrich, berettede om patientforeningens rolle som talerør for de mange hjernerystelsesramte, der lider under en for omverdenen usynlig diagnose, og om arbejdet med at oplyse om og forebygge hjernerystelse og PCS. Han beskrev patientforeningens tilbud til både ramte og pårørende, og arbejdet med at forbedre vilkårene for de ramte.

Også Peder Siggaard, som i dag er projektleder i Brøndby IF, hvor han før sin skade var træner på højeste eliteniveau, delte sin personlige historie. Han var heldig blive tilknyttet et forløb på HKI, samt være del af et forskningsprojekt på Center for Hjerneskade, og han har oplevet stor fremgang. Særligt arbejdsgiverens forståelse og villighed til at ansætte ham i en ny funktion i nedsat tid, har været af stor betydning. Han arbejder i dag 30-35 om ugen med mulighed for selv at tilrettelægge sine opgaver, men har fortsat mange gener og lever i dag et markant anderledes og roligere liv både arbejdsmæssigt og socialt.

Download konferencens indlæg

Claire Prener Miller, læge

Lisbeth Juul Hansen, neuropsykolog

Johannes Højberg, kiropraktor

Steen Aalberg, optometrist

Karsten Bendix og Tea Dyekjær, udviklingschef og analyseleder i HKI

Kim Friedrich, formand for Hjernerystelsesforeningen

Peder Siggaard, projektleder i Brøndby IF16. marts 2015

Konference om hjernerystelser

Hjernerystelsesforeningen og Hans Knudsen Instituttet (HKI) arrangerer en national konference, hvor vi sammen sætter fokus på hjernerystelser. Fokus ligger landt andet på mulighederne for tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

På konferencen vil der være oplæg fra nogle af landets mest vidende fagpersoner på området, herunder:

Claire Brown Miller, Læge: Om det biomedicinske aspekt af hjernerystelser.

Lisbeth Juul Hansen, Neuropsykolog og en af Danmarks førende eksperter vedr. hjernerystelse: Om påvirkning af funktionsniveauet hos ramte.

Morten Høgh, Fysioterapeut: Om kroniske smerter efter hjernerystelse og den eksisterende viden inden for rehabilitering.

Steen Aalberg, Optometrist og førende samsynsspecialist: Om påvirkning af synet efter hjernerystelse samt rehabiliteringsmuligheder.

HKI: Tilbage til arbejdsmarkedet - indsatser og arbejdspladsfastholdelse.

Kim Friedrich, Formand for Hjernerystelsesforeningen: Foreningens funktion og indsats over for hjernerystelsesramte

Peder Siggaard, Projektleder, Brøndby IF: En personlig casehistorie om at vende tilbage til arbejdet efter en langvarig hjernerystelse.

Konferencen henvender sig særligt til kommunernes hjerneskadekoordinatorer, sagsbehandlere i kommunernes jobcentre, fagpersoner i kommunerne og andre med behov for viden om hjernerystelser.

Konferencen finder sted den 12. maj 2015 på Imperial Hotel, Vester Farimagsgade 9, Kbh. V og koster 1.500 kr. inkl. moms pr. deltager. Der er et begrænset antal pladser - tilmelding kan ske allerede nu på kab@hki.dk.

Se programmet samt nærmere info om oplægsholderne og tilmelding HER

Programmet kan også hentes som PDF05. marts 2015

Behov for specialiserede behandlingstilbud til ramte

DR og Jyllandsposten bragte onsdag d. 4. marts en lang række artikler og indslag om langvarig hjernerystelse og om et nyt behandlingsforsøg på Center for Hjerneskade. Forskningsforsøget på Center for Hjerneskade er det seneste eksempel på at ramte af hjernerystelse kan hjælpes hvis de får den rigtige hjælp, og helst tidligt i forløbet.

Der er et meget stort behov for at oprette specialiserede centre og behandlingstilbud rundt om i landet. Det er ikke situationen i Danmark i dag, og det er ikke tilfredsstillende. Især når de seneste resultater viser at de mange der rammes af langvarig hjernerystelse rent faktisk kan hjælpes. Så har samfundet en forpligtigelse til hjælpe patientgruppen.

Ledende neuropsykolog på Glostrup Hospital, Hysse Forchhammer efterlyser netop flere velfungerende specialiserede centre til behandling af langvarig hjernerystelse rundt om i Danmark.

Formanden for Hjernerystelsesforeningen, Kim Friedrich udtaler til DR Nyheder at mange læger i dag desværre giver utilstrækkelig vejledning og hjælp til de ramte, og han efterlyser helt nye retningslinjer på området fra Sundhedsstyrelsen.

Det er unødvendigt at tusindvis af helt almindelige danskere tabes på gulvet hvert år fordi samfundet ikke prioriterer at give dem den nødvendige vejledning eller rehabilitering og genoptræning af deres langvarige hjernerystelse. Det kan og skal vi gøre bedre, for den store gruppe af ramte kan hjælpes, og fortjener at blive hjulpet.

Læs artiklerne fra DR og Jyllandsposten:

"Hjernerystelsesforeningen: Patienter får utilstrækkelig vejledning"

"Så mange lider af kronisk hjernerystelse"

"Birgitte lider af kronisk hjernerystelse: Nu kan jeg arbejde igen"

"Ny forskning giver håb for folk med kronisk hjernerystelse"01. marts 2015

Foredrag og pårørendeaften i Århus og Odense

FOREDRAG OG PÅRØRENDEAFTEN I ÅRHUS OG ODENSE - Hjernerystelsesforeningen inviterer til foredrag om langvarig hjernerystelse i Århus og Odense med neuropsykolog Lisbeth Juul Hansen, en af Danmarks mest erfarne på området.

Foredrag for ramte:

Århus tirsdag d. 17. marts kl. 13 - 15, Hovedbiblioteket i Århus, “Salen”, Møllegade 1, 8000 Århus.

Odense onsdag d. 18. marts kl. 16.30 - 18.30 Odense Kultur og Idrætshus, Mødelokale F, Indgang F, Stadionvej 50, 5200 Odense V.

Foredrag for pårørende:

Århus tirsdag d. 17. marts kl. 19 - 21 Hovedbiblioteket i Århus, “Salen”, Møllegade 1, 8000 Århus.

Odense onsdag d. 18. marts kl. 19 - 21 Odense Kultur og Idrætshus, Mødelokale F, Indgang F, Stadionvej 50, 5200 Odense V.

Dagen er delt op, således at der er foredrag kun for ramte om eftermiddagen og kun for pårørende om aftenen. Foredragene er en enestående mulighed for at blive klogere på langvarig hjernerystelse samt få svar på de mange spørgsmål og bekymringer, man støder på som ramt eller som pårørende til en ramt. Lisbeth Juul Hansen har 17 års erfaring med behandling af ramte af hjernerystelse. Lisbeth vil blandt andet fortælle om årsag til hjernerystelse, mulige tiltag og behandlinger samt svare på spørgsmål.

Det er gratis at deltage for alle medlemmer af Hjernerystelsesforeningen. For pårørende er det gratis at deltage, hvis der bor et medlem i samme husstand. For alle andre koster det 50 kr. at deltage. Er du ikke medlem, kan du melde dig ind i døren. Her får du både indgang til et foredrag og hele kontingentet for 2015 for kun 150,-.

Vi glæder os til at se rigtig mange ramte og pårørende disse to dage. Snak evt. sammen om at dele kørsel, hvis I bor udenfor Århus/Odense.

Tilmeld dig det relevante foredrag ved at sende en mail, senest d. 15. marts - først til mølle!

medlem@hjernerystelsesforeningen.dk


Har du spørgsmål til Lisbeth eller idéer til emner der skal tages op, så send os gerne en kommentar eller byd ind til mødet med egne spørgsmål!19. februar 2015

Ny hjemmeside

Efter længere tids hårdt arbejde er vi endelig klar med vores nye hjemmeside. Vi håber at den vil være til stor gavn for alle vores mange medlemmer, men også for samfundet bredt set. Det er afgørende at viden om hjernerystelse bliver styrket hos alle danskere så vi på længere sigt kan forebygge det faktum at alt for mange i dag får langvarige følger af deres hjernerystelse fordi de for nuværende ikke får den tilstrækkelige rådgivning i starten. Derfor håber vi at vi med Hjernerystelsesforeningens nye hjemmeside kan bidrage til at øge vidensniveauet om hjernerystelse i Danmark. Samtidig håber vi at den kan være en vigtig kilde for rådgivning for de mere end 25.000 danskere der hvert år får en hjernerystelse.

Den nye hjemmeside har fået en helt ny og opdateret brugerflade, og indholdet er øget betragteligt. Der er taget meget hensyn til at hjemmesiden skal være let overskuelig og skånsom for ramte af hjernerystelse. Indhold kan desuden downloades som PDF og printes ud, for netop at skåne de ramte ift. belastningen fra at skulle læse fra en skærm. Hjemmesiden har nu detaljeret vejledning og rådgivning ift alle faser af en hjernerystelse. Både den akutte, den nye og den langvarige af slagsen. Samtidig har vi styrket afsnittene om behandling og forskning. Der er desuden helt nye afsnit om juridisk rådgivning og erstatning og forsikring.

Vi håber at i bliver lige så glade for Hjernerystelsesforeningens nye hjemmeside som vi er.8. februar 2015

Selvhjælpsgrupper
Det er nu godt et år siden vi søsatte vores første selvhjælpsgrupper rundt om i landet. Det er det første tiltag af denne art i Danmark nogensinde. I Hjernerystelsesforeningens selvhjælpsgrupper kan ramte møde andre i samme situation og finde støtte og hjælp. Alle grupper koordineres af dygtige tovholdere, der superviseres, så vi sikrer et højt fagligt niveau. Selvhjælpsgrupperne har udviklet sig til en meget stor succes, som mange af vores medlemmer har haft stor glæde og gavn af. Vi arbejder derfor løbende på at udvide antallet af grupper rundt om i Danmark. For at bringe selvhjælpen, samt den hjælp og støtte der ligger i at kunne tale med andre mennesker i samme situation, ud til så mange mennesker som muligt, har vi derfor nu udvidet vores fysiske selvhjælpsgrupper og har aktuelt mødeaktiviteter i København, Rødovre, Holte, Odense, Næstved, Esbjerg, Århus og Vejle.

Vi håber at vi med dette landsdækkende tiltag kan være med til at bryde isolationen hos mange ramte og give dem den støtte og rådgivning de har savnet.17. februar 2015

Generalforsamling
Den 25. Januar 2015 afholdt Hjernerystelsesforeningen generalforsamling og fejrede i samme ombæring sin 2 års fødselsdag. Det har været en helt fantastisk rejse indtil nu, og meget motiverende at mærke den store opbakning der har været til patientforeningen fra dag ét. Generalforsamlingen var en god anledning til at få drøftet arbejdsprogrammet for de kommende år, og for at Hjernerystelsesforeningens medlemmer kunne præsentere deres tanker og idéer til fremtidige indsatsområder.

Der fremkom mange gode nye forslag og idéer til aktiviteter og debatten gik lystigt. Der var ligeledes et meget stort fremmøde og det tegner derfor rigtig godt for fremtiden. Bestyrelsen er nu som en naturlig konsekvens af den øgede mængde aktivitet i patientforeningen udvidet fra 7 til 9 medlemmer. Der skal lyde en stor tak til alle der valgte at deltage på generalforsamlingen.6. februar 2015

Bliv Frivillig

Hjernerystelsesforeningen vokser i øjeblikket med stor hastighed. Det er kun 2 år siden at vi grundlagde patientforeningen, og vi kan se at behovet er kæmpe stort. Vi er overvældede over hvor mange ramte og pårørende der allerede har henvendt sig, og har derfor brug for flere frivillige til at hjælpe os med alle de mange aktiviteter, mediehistorier og tiltag vi aktuelt arbejder på. Der er nok at tage fat i!

Så kunne du tænke dig at gøre en forskel for de mere end 25.000 danskere der hvert år får en hjernerystelse så bliv frivillig hos Hjernerystelsesforeningen. Her har du mulighed for at arbejde med en masse spændende områder og der er en stor grad af frihed og selvstændighed i arbejdet. Send en mail til aktiv@hjernerystelsesforeningen.dk for at høre mere. Vi glæder os til at høre fra dig!

Hjernerystelsesforeningen

Hjernerystelsesforeningen er en landsdækkende patientforening, der arbejder på at gøre en positiv forskel for de mange danskere, der oplever akutte eller længerevarende følger af hjernerystelse - også kaldet Post Commotionelt Syndrom (PCS).

Se vores privatlivspolitik

Følg os

Følg vores aktiviteter på nettet og lær os bedre at kende.

Kontakt os

Vermlandsgade 51, 1. sal 
2300 København S
Tlf.: 29 73 72 11
kontakt@hjernerystelsesforeningen.dk
CVR: 34775184


SAMARBEJDSPARTNERE

  

Ved fortsat brug af hjemmesiden, accepterer du brugen af ​​cookies. Mere information


Cookiepolitik for HjernerystelsesforeningenHjemmeside og cookies

Cookies bruges udelukkende på Hjernerystelsesforeningens hjemmeside til at håndtere korrekt visning af produkter lagt i indkøbskurv eller korrekt fremvisning af sidens skrifttype og layout. Ingen personlige oplysninger eller sporingscookies bliver i den forbindelse registreret, gemt eller delt med tredjepart, samt benyttes ingen analyseværktøjer til registrering af brugerens adfærd på hjemmesiden. Hjemmesiden gør brug af dataminimeringsprincippet.

Indstillingerne for cookies på denne hjemmeside er indstillet til "tillad cookies" for at siden gengives korrekt. Hvis der fortsættes med brugen af denne hjemmeside uden at ændre cookie-indstillinger, eller der klikkes på "Accepter", samtykkes til dette.

Close