Gurkemejepasta, efter ayurvedisk opskrift.

½ kop vand, gerne renset vand
¼ kop gurkemejepulver

Kom gurkemejen i en kasserolle med halvdelen af vandet. Varm langsomt op under omrøring.
Hav gerne et forklæde på, da gurkemeje farver og pletter temmelig meget.
Hæld langsomt resten af vandet i ad flere omgange og lad det koge stille og roligt i 7-10 minutter.

Rør hele tiden i blanding.

Hæld gerne 1 tsk. olivenolie i og rør godt rundt til sidst.
Man kan øge effekten ved at tilsætte ½ tsk. sort peber.

Opvarmning af gurkemeje øger de aktive indholdsstoffers biotilgængelighed.
Man tilsætter olie for at gøre gurkemejen mere letoptagelig i kroppen.

Hæld blandingen i en glaskrukke med låg og sæt det i køleskabet efter afkøling.

Spis 1 tsk. eller mere dagligt. Blandingen skulle kunne holde sig i køleskab 1 uges tid eller mere.
Man kan spise en på varm og kold mad. Røre den i en dressing, bruge den
til at krydre aftensmaden eller røre den i yoghurt eller en smoothie. Man kan også
tilsætte andet krydderi, hvis man har lyst til en ny smagsvariant, fx ingefær, chili

eller hvad man har lyst til.

Lergravsvej 53, 1. sal