Frivilligportræt

"Rart og berigende at arbejde i den gode sags tjeneste"

Johan Henten har ikke selv hjernerystelse. Alligevel får han meget ud af at sidde i Hjernerystelsesforeningens hovedbestyrelse, hvor han snart kan fejre sin treårsdag.

Hjernerystelsesforeningen drives af en lang række frivillige, som på hver sin måde bidrager til, at patientforeningen kan gøre en forskel for de mange danskere, der oplever akutte eller længerevarende følger af hjernerystelse. Det er dog langt fra alle frivillige, som selv har døjet med en langvarig hjernerystelse. En af disse er 34-årige Johan Henten, der til dagligt arbejder hos firmaet Xaxis.

Fra presseudvalg til hovedbestyrelsen
Johan er uddannet i politisk kommunikation og ledelse fra Copenhagen Business School, og det var netop den kommunikationsmæssige baggrund, der i første omgang fik ham ind i Hjernerystelsesforeningen tilbage i 2013:

“Det startede med, at min kammerats kone, som har en langvarig hjernerystelse og sad i hovedbestyrelsen, spurgte mig, om jeg ikke ville være med i et presseudvalg. Der skulle udarbejdes en pressestrategi for, hvordan vi skulle annoncere, at vi var en nystartet patientforening,” fortæller han om sin indgang til patientforeningen.

Senere valgte han at stille op til hovedbestyrelsen, hvor han blev valgt ind og i dag har siddet i to år, primært med fokus på Hjernerystelsesforeningens hjemmeside.

En bred vifte af arbejdsopgaver
De frivillige i patientforeningen har vidt forskellige baggrunde og kompetencer, hvorfor opgaveområderne for de frivillige spænder vidt fra kommunikation til medlemshåndtering og mentorarbejde. Om sit eget arbejde i Hjernerystelsesforeningens hovedbestyrelse siger Johan:

“Da jeg ikke selv har hjernerystelse, og heller ikke har nogen specifik viden om det, har mine kompetencer været min viden om kommunikation. Da Hjernerystelsesforeningen samtidig havde brug for en ny hjemmeside, valgte jeg derfor at sætte mig ind i det og lave den eksisterende hjemmeside. Derudover er jeg også kasserer for patientforeningen.”

Johan har således bidraget til patientforeningen på flere fronter, men han mener også, at han har fået meget igen:

“Det bedste ved at sidde i hovedbestyrelsen, synes jeg, har været at kunne iagttage alle de succeser, som Hjernerystelsesforeningen har opnået, og ikke mindst føle, at man har været en del af det. Jeg har også tilegnet mig en masse faglige kvalifikationer, som styrker mit CV. Og så er det altid rart og berigende at arbejde i den gode sags tjeneste!”

Har du også lyst til at stille op til hovedbestyrelsen og være med til at gøre en forskel?
Vi afholder Årsmøde & Generalforsamling søndag den 5. marts 2017, og alle medlemmer af Hjernerystelsesforeningen er velkomne til at stille op til hovedbestyrelsen. Vi opfordrer både ramte, pårørende og andre, der har lyst til at arbejde for den gode sag, til at stille op. Læs mere om at være hovedbestyrelsesmedlem i Hjernerystelsesforeningen her. Sammen gør vi en forskel!

Lergravsvej 53, 1. sal